Δευτέρα, 04 Μαϊ 2020

Πρόσκληση για αρθρογραφία στον Κύκλο Ιδεών σχετικά με την Πανδημία

αρθρο του:

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

 

Ο Κύκλος ιδεών ξεκινάει μια πρωτοβουλία φιλοξενίας άρθρων στο site www.ekyklos.gr με θέμα την πανδημία και τον COVID-19, είτε από την οπτική την ιατρική / βιολογική/ βιοηθική, είτε από την οπτική τη θεσμική (δημοκρατία, θεμελιώδη δικαιώματα), είτε από την οπτική της καινοτομίας (και της τεχνολογικής αλλά και της οργανωσιακής, δηλ. των «πρωτοκόλλων» που θα επιτρέψουν στις παραγωγικές δυνάμεις την επανεκκίνηση της οικονομίας μέσα στο πλαίσιο που ορίζουν οι κανόνες προστασίας της δημόσιας υγείας κλπ.), είτε από την οπτική της κοινωνίας των πολιτών και των επιπτώσεων της πανδημίας στο κοινωνικό σύνολο και στον άνθρωπο. 

Οι αρθρογράφοι του Κύκλου Ιδεών έχουν επιστημονική γνώση σχετική με τα θέματα που αναλύουν. Στόχος μας είναι η ανάλυση και παρουσίαση θεμάτων, που μπορούν να συνεισφέρουν στην επίγνωση της νέας αυτής κατάστασης  εν καιρώ πανδημίας.

Τα άρθρα που δημοσιεύει ο Κύκλος Ιδεών ιδανικά δεν πρέπει να είναι μικρότερα των 700 λέξεων ούτε να έχουν δημοσιευθεί σε άλλο διαδικτυακό μέσο. Βιβλιογραφία και παραπομπές είναι καλοδεχούμενες.

Το άρθρο θα πρέπει να συνοδεύεται από σύντομο βιογραφικό και μια φωτογραφία της / του αρθρογράφου. Συνοδευτικά (  εικόνες, γραφικές παραστάσεις, ή στοιχεία)  θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 540 pixels πλάτος και να υποβληθούν σε μορφή JPEG ή PNG.

Το άρθρο σας μπορείτε να το στείλετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Με εκτίμηση

Πέτρος Καβάσαλης

Πρόεδρος του ΔΣ του Κύκλου Ιδεών

 * Εάν θέλετε να λαμβάνετε ενημερώσεις (newsletters) για τις δραστηριότητες του Κύκλου Ιδεών, συμπληρώστε το email σας εδώ: https://ekyklos.gr/subscribe-to-our-newsletter.html