Τετάρτη, 23 Δεκ 2015

Ο άδειος τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο

αρθρο του:

Μεγάλο τελικά το μπέρδεμα στο Σύριζα αφού αντί να σκίσουν όπως έλεγαν τα μνημόνια έκαναν λάθος και έσκισαν τα προγράμματά τους έτσι, από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που ήδη συχωρέθηκε, δεν απόμεινε τίποτα, οι Έλληνες δεν πήραν απολύτως τίποτα από τα πολλά που τους έταξαν ενώ στους ίδιους τους Συριζαίους έμειναν για να τους το θυμίζουν  μόνο οι μπουγάτσες που έφαγαν κάπου στο Λευκό Πύργο μετά την εξαγγελία του.

Όσο για το περίφημο παράλληλο πρόγραμμα, το φερετζέ δηλαδή του αριστερού μνημονίου, δεν χρειάσθηκαν ούτε τρεις μήνες από τις εκλογές του Σεπτέμβρη  για να το...σκίσουν και αυτό αφού προηγουμένως αποπειράθηκαν να το φέρουν ως κατεπείγον  στη Βουλή (μόνο που δεν μας είπαν ποιος τους κυνηγάει και είναι τόσο βιαστικοί)  για να αναγκασθούν στη συνέχεια στην ταπεινωτική και άρον άρον απόσυρσή του.

Ποτέ στο παρελθόν δεν «φάγαμε» τόσο ψέμμα και τόση απάτη. Δεν θα επρόκειτο για υπερβολή αν έλεγε κάποιος ότι η προπαγάνδα της πάλε ποτέ Σοβιετίας αλλά και η αντίστοιχη των μαύρων ολοκληρωτικών καθεστώτων ωχριούν κυριολεκτικά μπροστά  στη ρόζ μονταζιέρα. 

Τελικά το μόνο πρόγραμμα που μπορεί αναμφισβήτητα να ισχυρισθεί ο Σύριζα  ότι  εκτελείται κατά γράμμα εποπτευούσης μάλιστα της κυβερνητικής εκπροσώπου  είναι αυτό του Γιώργου Μαργαρίτη.

Σε κάθε περίπτωση όμως πέρα  από το γέλιο που αφειδώς προσφέρουν, η σεισάχθεια, η 13η σύνταξη, η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η αύξηση του κατώτατου μισθού, κτλ, το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης δηλαδή μαζί με το παράλληλο πρόγραμμα που δήθεν το είχαν έτοιμο και θα αντικαθιστούσε το φαρμακερό αριστερό μνημόνιο, ήσαν τα βασικά «εργαλεία» με τα οποία εξαπάτησαν δύο φορές τους πολίτες  και υφάρπαξαν την ψήφο τους.

Τι ειρωνεία, να αυτοπροσδιορίζονται σαν εγγυητές της πολιτικής σταθερότητας, που τόσο την έχει ανάγκη η χώρα, αυτοί που χλεύαζαν στο εσωτερικό όλο το πολιτικό προσωπικό και τα πολιτικά κόμματα, τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και τους Ευρωπαίους ηγέτες, αυτοί που λοιδορούσαν τις προηγούμενες κυβερνήσεις, και καλούσαν τους πολίτες να μην πληρώνουν τους φόρους.

Αυτοί που επί πέντε χρόνια, μονοπωλούσαν την ιδιότητα του πατριώτη και του αγωνιστή, αυτοί που κρυμμένοι στη γωνία πετροβολούσαν εκ του ασφαλούς τους πάντες, αυτοί που παραπλάνησαν την κοινωνία και την έστρεψαν κατά αυτών που έκαναν την μεγάλη προσπάθεια, να σωθεί η πατρίδα μας και είχαν επιτύχει, παρά τα όποια λάθη,να αναστρέψουν μερικώς την κατάσταση.

Ότι και να λέει τώρα ο Τσίπρας κανείς πλέον δεν τον πιστεύει, τώρα στα μάτια του κάθε έλληνα οι Συριζανελ δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τσίρκο που έχει ένα και μοναδικό πρόγραμμα και στόχο να παραμείνει με κάθε τρόπο στην εξουσία. Ένα τσίρκο που για να πετύχει το στόχο του δεν κάνει απλά κωλοτούμπες, αλλά επικίνδυνα για την πατρίδα μας, ακροβατικά.

Χωρίς κανένα προσανατολισμό και στρατηγικό σχεδιασμό ακροβατούν, στην οικονομία, στο μεταναστευτικό, στα εθνικά θέματα, ακροβατούν παντού.

Οι πρακτικές τους επιβεβαιώνουν με ακρίβεια την λαϊκή ρήση ότι πάντα «ο άδειος τενεκές κάνει το μεγαλύτερο θόρυβο»


 * Ο Πίνακας που συνοδεύει το κείμενο, είναι: Jackson Pollock (1912-1956), Painting [Silver over Black, White, Yellow and Red]

Χανιάς, Νίκος

Γεννήθηκε το 1956 στο Χαλκί Κορινθίας, όπου έμεινε μέχρι 18 ετών και τελείωσε το γυμνάσιο Βραχατίου. Υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πυροσβεστικό Σώμα και από το 1992 ως και τον Ιανουάριο του 2010 ήταν διοικητής διαφόρων υπηρεσιών του σώματος (Κυκλάδες, Σάμος, Ρόδος, Μεσσηνία, Κορινθία, Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο). Επέδειξε έντονη συνδικαλιστική δράση. Τα τελευταία 8 χρόνια εκλεγόταν ανελλιπώς στο Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών. Διετέλεσε πρόεδρος πρωτοβάθμιων συνδικαλιστικών ενώσεων και από τους πρωτεργάτες του συνδικαλισμού στα σώματα ασφαλείας. Τα τελευταία χρόνια και μέχρι τον Ιούνιο του 2010 ήταν γραμματέας της ΠΑΣΚ Πυροσβεστών. Έχει επιδείξει σημαντική παρουσία σε σοβαρό κοινωνικά θέματα, όσο και σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον με συνεχείς παρεμβάσεις, δράσεις και αρθρογραφία. Η στάση του στις καταστροφικές φωτιές της Ηλείας το 2007, όπου υπηρετούσε είχε σαν αποτέλεσμα να προταθεί η ψήφιση του στο διαδίκτυο σαν πρόσωπο της χρονιάς.